fbpx

Hoe ik helpen kan

Geluk(t)…zit voor mij in het voeren van een puur en oprecht kindgesprek, in het inspireren en bewust maken van gedragspatronen en in het bewust maken wat jouw manier van denken en communiceren voor invloed heeft op het gedrag en de ontwikkeling van een kind. 

Met de wijsheid van nu kan ik zeggen dat er vanuit een goed kindgesprek een rijkdom aan groei en ontwikkeling in beweging kan komen bij een kind.

Is het simpel? Niet zomaar. Zeker in de haast en drukte van de wereld van nu kun je kansen snel laten liggen.

Is het te leren? Kan ik jou hierin inspireren? Jazeker!

En alles begint bij bewust worden en erkennen hoe de gesprekken tussen jou en je kind op dit moment vaak verlopen.

Om vervolgens het pad te kiezen vol gouden momentjes in de tijd!

Het begint allemaal met je bewust worden…

 Zit jij in een kindgesprek met je aandacht al vaak 2 stappen verder? Ben jij daardoor vaak aan het verbeteren omdat je allang ziet wat het beste is voor je kind? En besef je dat je hiermee onvoldoende afstemt op die onwetendheid van een kind?

Benieuwd wat je gaat ervaren wanneer je in een gesprek oprecht nieuwsgierig gaat zijn?

 Voel jij in een gesprek met een kind snel onenigheid en gedoe ontstaan?

En ga eens dromen… hoe zou het voor je zijn wanneer je tijdens ieder gesprek verbinding blijft voelen met je kind? Waar het gesprek ook over gaat!

 Besef jij dat er in goedbedoelde tips naar je kind al snel een oordeel verscholen ligt…en dat deze voor een kind als afwijzing kunnen voelen?

Diep van binnen weet je dat een kind nog heel veel ontdekken en ervaren mag. En hier heeft het ruimte en vertrouwen voor nodig. Jouw kind ziet jou hierbij heel graag als een voorbeeld. Een voorbeeld zijn is geen trucje of iets wat je ‘ff snel’ doen moet. Een voorbeeld mogen zijn is iets wat je vanuit liefde doet… 

 

En dan dat o zo bekende ‘te grote verantwoordelijkheidsgevoel’ en het ‘willen behoeden van teleurstellingen’…veel ouders herkennen zich hierin. En onbewust kunnen dit benauwende belemmeringen zijn in de groei en bloei van ieder kind. In welke mate werkt dit voor jou door in het contact met je kind? Ben jij je hier bewust van?

Sta eens stil en erken…waar gaat jouw tijd, aandacht en energie in het contact met je kind veel al naar toe? Zijn het de brandjes blussen, situaties managen, voorkomen of sussen en boven al gehaast en gejaagd bezig zijn? Of is het vanuit rust en vertrouwen vooral nieuwsgierig zijn…zodat die gouden momentjes van verbinding als vanzelf ontstaan! Bij geluk(t) met Nicoline zullen we voor dat laatste gaan!

In verbinding met een blij en begrepen kind.

Ik zie mijzelf als de schakel voor jou om weer in verbinding te komen met een blij en begrepen kind. Dit doe ik door:

Het gedrag van een kind te begrijpen,

Zowel jou als je kind bewust te maken van (onbewuste) gedragspatronen,

Te inspireren HOE te kijken naar gedrag en HOE in te spelen op dit gedrag,

Jou te inspireren HOE te komen tot een geluk(t) kindgesprek

Het mooie is dat je met de houding en de woorden die je kiest om iets te zeggen, al heel simpel een bijdrage kunt leveren aan het zelfvertrouwen, de eigenheid en het vormen van eigenwaarde bij een kind.

  Daar heeft Geluk(t) met Nicoline verschillende werkwijzen in!

Inspireren

Heb jij zin in inspiratie van geluk(t)?!

Er zijn verschillende vormen waarin ik mijn inspiratie deel. 

Klein mama-geluk(t), de mama gelukt dagen, een leergang of lezing voor het onderwijs of een event.

Kies en ervaar de inspirerende flow van geluk(t)!

Online academie

De academie van geluk(t) is een online leeromgeving. In een tijd van grote druk en prestatie is bewustwording een kracht en hoe fijn is het hier thuis samen wat in te ondernemen?!

 De mini-training ‘van prestatiedruk naar kindergeluk(t)’ is er voor kinderen. De training ‘creer gezinsgeluk(t) in de tijd van nu’ voor het hele gezin.

Iedere training kent zijn eigen uniek en verbeeldende eindresultaat!

 

Verklaring van geluk(t)

Een uniek en persoonlijk op maat gemaakt coachtraject waarin het ontwerpen van een duurzame en unieke handleiding voor je kind het resultaat is. Jouw kind helemaal begrepen in beeld!

Een unieke handleiding van je kind waarin gedragstrategieën beschreven staan en die ‘hoe dan’ concreet wordt.

En deze handleiding zetten we samen (met school) de stap naar verandering en groei, naar het ware gevoel van ‘ik ben geluk(t)’!

‘Bewust   investeren voorkomt repareren’

– Nicoline Hoogstra – 

Bedankt voor de mooie, inspirerende leergang! Ik ben weer een stukje bewuster geworden over hoe je met een kind in gesprek kunt gaan en dan ook echt de verbinding te vinden.

Werken aan een basishouding, elke dag weer en mezelf trainen in die open, nieuwsgierige houding. Ik doe mijn best! En ik heb ook al ervaren dat het werk! Het goudenlijstje staat op mijn nachtkastje!

S.

Adjunct directeur

Super avonden gehad! Mooie aha-momenten, praktische toon, praktijkvoorbeelden die je aan het denken zetten.

Het heeft mij enthousiast gemaakt om ze in de praktijk toe te passen en op scholen over te dragen om nog meer te gaan stralen! Je doet het super, vol passie en vanuit je hart!

R.

Leerkracht

Onze zoon heeft al jaren concentratieproblemen. Op advies van school zijn wij opzoek gegaan naar een kindercoach en zo kwamen we bij Nicoline.

Nicoline is een zeer pragmatisch persoon die vooral in oplossingen wil denken en bovendien op een goede manier naar het kind wil kijken.

Inmiddels zien wij toch duidelijk een verandering in onze zoon met name de wijze waarop hij met school omgaat en vooral verbetering van zijn concentratie. Hij is ook dol op Nicoline, en is sinds we dit traject zijn ingegaan een stuk gelukkiger geworden.

Kortom, wij hebben geen moment spijt gehad van deze keuze en onze zoon ook niet.

J en A.

(ouders)

Inspiratie weetjes en ideetjes ontvangen?

Ik stuur je graag mijn weetjes en ideetjes.

   Je ontvangt niet structureel wekelijks mail van mij maar alleen wanneer ik weer nieuwe leuke weetjes en ideetjes heb.

Ontvang je niets? Check dan even je spambox en voeg mij toe aan je adreslijst.

 

Geluk(t) met Nicoline

Parelmoervlinder 14

7559 EB Hengelo

06-15 55 43 33

info@geluktmetnicoline.nl

Bedrijfsgegevens

Privacy verklaring

KVK: 69259887

 

© Copyright by Gavoorgroei, business support | 2020 | Grafische styling door PuurM