fbpx

Online training

Het is zomer…

Ik loop over straat en hoor een moeder die voor mij loopt hardop tegen een andere moeder zeggen: “pfffff, 6 weken vakantie… ik vind het wel lang hoor. Ik zie er nu al tegenop dat ik iedere dag weer te horen krijg; ‘mama, wat gaan we vandaag doen?'”

Ik begrijp zo wat deze moeder zegt, want ik hoor dit van veel ouders. Ze worden bij voorbaat al moe van het idee dat ze hun kinderen ‘moeten’ vermaken tijdens de zomervakantie en dan lijkt alles wat je doet en verzint ook nog eens nooit genoeg te zijn voor de kids… wat is dat toch met die ontevredenheid die zo voelbaar blijft en kinderen die om aandacht blijven vragen?

Later deze dag sprak ik met een andere moeder. Ze zei: “weet je Nicoline, dan moet er gewoon van alles nog even snel gebeuren, en wanneer ik Cas dan vraag ook even iets te doen, kan hij altijd zo tegenwerken of de discussie aangaan… dan doe ik het allemaal nog liever even snel zelf. Scheelt een hoop gezeur en ik ben er sneller mee klaar. Maar een minuut later kan hij dan wel aan me vragen of ik iets leuks met hem wil gaan doen… hoe dan?!”

Het verlangen naar echte verbinding

Ik spreek veel ouders en ik voel me altijd dankbaar wanneer ik ouders kwetsbaar durven te zijn in hun rol als ouder. Dit toegeven blijkt voor velen best lastig te zijn… weet je waarom? Je wilt het als ouder graag heel goed doen voor je kind en als je toegeeft dat je het lastig vindt, kan het naar jezelf en naar de buitenwereld lijken dat je nu geen goede, blije of tevreden ouder bent. En die willen we het liefste wel zijn!

Voor mij bestaat er geen goed of fout, ook niet als ouder. Met de wijsheid die je hebt, doe je wat je doet. En dit is altijd vanuit een goede bedoeling.

Door de vele gesprekken die ik met ouders en met kinderen heb mogen voeren, zie ik een steeds herhalend beeld. De veelheid aan informatie en afleidingen, de druk goed te willen presteren en de haast die er als gevolg van de veelheid ontstaat, maakt dat we niet tot echte verbinding en ware vervulling komen.

En dat is wat kinderen haarscherp opmerken. Geen vervulling, maar wel de druk geeft automatisch weerstand. Te veel proberen te vervullen en te veel meebewegen of glad strijken voor ze maakt ook dat die ware verbinding en vervulling ontbreekt…

Maar wat dan wel?

Weet je wat kinderen eigenlijk alleen maar nodig hebben van ons als ouders? Dat we in de contactmomenten met onze kinderen simpelweg wat meer gaan verlangzamen, zodat we ons weer meer gaan herinneren hoe die vrije, pure, onbevangen kinderbeleving er ook alweer uitziet en van daaruit het verlangen van samen zijn creëren.

Het gevoel dat jij kinderen ziet in wie ze zijn – zonder al die verwachtingen waaraan je denkt dat jij als ouder en jouw kind moeten voldoen om gelukkig te zijn – dáár zit de sleutel en een groot verlangen van een kind.

Verlangens van een kind

Een tweede verlangen van een kind is dat het gehoord wil worden in dat wat hij of zij zegt. Zónder dat wij ouders het kind gelijk adviseren en tips geven, waardoor het bijvoorbeeld nog beter of makkelijker presteren kan.

Vaak praten wij veel te veel over wat er allemaal beter kan en staan we te weinig stil bij dat wat er is. Door de haast en het zelf al willen invullen, luisteren wij te weinig naar die pure woorden van een kind. Laatst vertelde een meisje van 9 jaar hoe geïrriteerd ze werd wanneer ze een PowerPoint moest maken en allemaal adviezen van haar vader kreeg; “alsof ze zelf niets wist?!”

En een derde verlangen? Een kind beleeft het leven nog heel puur en intens. En een kind wil heel graag door jou begrepen worden vanuit die beleving, voordat jij met goedbedoelde adviezen of met duidelijke grenzen komt. Op zich klinkt dit vrij logisch. En toch is er in de huidige maatschappij weinig ruimte voor.

Kinderen moeten van alles presteren, hierdoor komt beleven in het gedrang. Kinderen moeten vaak mee in het drukke, werkende schema van de ouders. De momenten van het zien en horen van je kind zijn niet zo vanzelfsprekend.

Aan het eind van de dag is iedereen vaak moe van de haast en de prestatiedruk en dan lijken die schermpjes prachtige oplossingen… het draagt alleen niet bij aan die ware vervulling van je kind en al die schermpjestijd haalt kinderen weg bij die creativiteit en vindingrijkheid die in hen zit.

Wanneer kinderen dus even niets om handen hebben en niet vermaakt worden door een prikkel van buitenaf, komen ze in een gevoel van niemandsland en willen ze jou. Jouw aandacht, jouw vermaak, jouw energie om toch die lichtheid te gaan ervaren. Wanneer dit bij jou als vermaken voelt of wanneer je er niet op in gaat omdat je te moe bent, kom je weer in die cirkel van onvrede en gedoe.

Ouderschap in een nieuwe Dimensie!

Ouderschap in een nieuwe Dimensie!

Weet je… ik heb dit gevoel zelf ook vaak ervaren als moeder. Negen jaar geleden was er een life-changeing moment wat maakte dat ik het anders ging zien. Ik ontdekte namelijk weer wat de wáre kracht van pure verbinding was. En pure verbinding creëren…. dat is niet zomaar gedaan in de veelheid en haast van alledag.

Negen jaar lang ben ik mijn eigen formule en inzichten gaan fine-tunen in mijn rol als moeder, tijdens gesprekken met ouders en leerkrachten en uiteraard tijdens kindgesprekken.

Ik kan de veelheid en overvloed aan mogelijkheden en afleidingen niet veranderen. Wat ik wel kan, is jou inspireren hoe jij de ware behoeftes en verlangens achter het gedrag van je kind ontdekt. Ik leer je graag mijn Gouden formule, waarmee jij al in een paar minuten verbinding maakt met je kind. Het zijn de gouden momenten van verbinding die al het verschil gaan maken, mits je gaat voelen en ervaren hoe je deze minuten vervullend kunnen zijn; voor jou en voor je kind!

Vanuit mijn kennis als kindercoach en alle mooie inzichten en ervaringen die ik heb opgedaan, ontwikkelde ik mijn visie door naar een verbeeldende methodiek en een praktische- en belevende online training. Ik zie de methodiek die je leert in deze training echt als basis voor elke ouder die in het ouderschap naar een nieuwe dimensie wil bewegen.

In deze nieuwe dimensie wil je als ouder de ware kleur van je kinderen leren kennen en ontdekken. Samen ben je op reis, wijs je ze de weg en ben je in iedere situatie oprecht nieuwsgierig naar de beleving van je kind.

Want wanneer je kind zich vanuit zijn beleving gezien, gehoord en begrepen voelt, voelt een kind die onvoorwaardelijke verbinding met jou. En vanuit daar is alles mogelijk en ontstaat er minder gedoe, gedram en gezeur. Juist meer fijne momenten!

In deze online training neem ik je in 4 video lessen mee naar het creëren van die vervullende aandacht en verbinding met je kind. De video lessen zijn luchtig en makkelijk te volgen. Het is geen saaie of moeilijke materie ;).

Het mag een feestje zijn om op deze manier het ouderschap naar een nieuw level te tillen. Je zal merken dat vanuit dat gevoel de video’s ook opgenomen zijn. Dus maak er zelf ook een feestje van! Creëer een fijn moment tijdens het kijken van de video lessen; kaarsjes aan, een goed glas wijn? Enjoy!

Tijdens deze training leer je:

⭐ Hoe de belevingswereld van waaruit je kind naar situaties kijkt ook alweer in elkaar steekt.
⭐ Het gedrag van je kind vanuit deze beleving beter te begrijpen.
⭐ Welke functies het gedrag van je kind kan hebben.
⭐ De ware bedoeling die schuilgaat achter dit gedrag te achterhalen.
⭐ Hoe de “emotionele bankrekening” van je kind werkt en hoe dit voor jou een houvast kan zijn in het reageren naar je kind.
⭐ Mijn persoonlijke verhaal van waaruit mijn Gouden formule van verbinding is ontstaan en laat ik zien hoe ik deze in de praktijk gebruik.
⭐ Hoe jij met deze formule van iedere situatie die lastig lijkt, juist een moment van verbinding kan maken.

Deze training zal de verbinding in het gezin en met je kind versterken, waardoor er meer tevredenheid en blijheid zal ontstaan. Het ouderschap gaat je een gevoel van moeiteloosheid en voldoening opleveren. Ja, echt! Dit is voor élke ouder mogelijk!

En zo wordt de zomer opeens een heerlijke tijd, waarin het hele gezin vanuit verbinding geniet en er niemand vermaakt hoeft te worden. Gun jij jezelf zo’n zomer?

Wie ben ik?

“Toen mijn ouders gingen scheiden toen ik 10 jaar was, begreep ik de bedoeling er niet van.”

Van een – in mijn beleving – harmonieus gezin, waren we opeens een gebroken gezin. Voor mij was dit als hoogsensitief meisje een hele heftige ervaring. In die tijd werd er in ons gezin niet gepraat over emoties en gevoelens. Ik kon met mijn gevoel nergens naartoe en loog 2 jaar lang over de scheiding van mijn ouders… ik wilde niet dat het bestond.

Mijn vader begon al snel zijn eigen leventje te ontdekken in alle rust op zijn eigen flatje. Totaal niet bewust van dat zijn kinderen hem als vader miste. Mijn moeder vond het niet zo makkelijk alleen en ging op zoek naar de liefde. Zij was zich ook niet bewust van hoe dit voor ons als kinderen was. Ik -toen al heel bewust – creëerde daarom mijn eigen, blije wereld.

Ik zocht de gezinsgezelligheid op buiten huis. Ik was veel bij vriendinnen en vaak bij mijn vaste oppasadres. Na de scheiding van mijn ouders nam ik onbewust de rol van verbinder op me.

Zo zocht ik telkens naar de harmonie, had ik mijn voelsprieten uit staan, hielp ik degene met de meeste donkerte naar het licht, zag ik wat iemand nodig had om weer een glimlach te voelen, suste ik onenigheid zodat ik telkens weer die lichtheid en verbinding om mij heen voelde, want daar lag mijn verlangen als kind al.

Mijn ouders zijn nu 75 en gaan nog altijd in harmonie met elkaar om. Mijn vader komt eten bij mijn moeder en haar vriend en kerst vieren we met veel plezier met elkaar samen.

Ik heb veel open gesprekken over de scheiding met mijn ouders gehad. Heeft het ze het geluk en de vrijheid gebracht die ze dachten te vinden zonder elkaar?

Als ik met mijn vader praat over mijn missie en mijn visie over ‘Ouderschap in een nieuwe dimensie’ dan erkent hij dit met heel zijn hart en had hij achteraf gezien gelooft dat dit hun weg had kunnen zijn.

Mijn missie

Inmiddels is het mijn missie om ouders te helpen en te inspireren hoe je de stem van een kind werkelijk horen kan. Ik wil ouders in de wereld van nu  helpen herinneren dat het niet om goed of fout gaat in het ouderschap.
Dat je mag proberen en leren. Dat je de tijd krijgt om je kind werkelijk te leren kennen en dat jullie vanuit daar die pure verbinding voelen.
Dan voelt de rol van ouder zijn dankbaar en vervullend.
Dan kan jouw kind vanuit ruimte en eigenheid het leven ontdekken en beleven en als vanzelf groeien in zelfvertrouwen. That’s all!

Wil jij ook één van de dappere ouders zijn die op een vernieuwende, liefdevolle en fun manier het ouderschap invulling geeft? Bestel dan hieronder de training. Na aankoop van de training ontvang je een mail en kan je direct aan de slag. Je houdt levenslang toegang tot de training omdat ik ervan overtuigd ben dat je in je rol als ouder altijd nieuwe situaties tegen zal komen waarbij het fijn is één van de 4 video lessen nog eens terug te kijken.

Ik wens je veel inspiratie en prachtige momenten met je kind!

Inmiddels is het mijn missie om ouders te helpen en te inspireren hoe je de stem van een kind werkelijk horen kan. Ik wil ouders in de wereld van nu  helpen herinneren dat het niet om goed of fout gaat in het ouderschap.
Dat je mag proberen en leren. Dat je de tijd krijgt om je kind werkelijk te leren kennen en dat jullie vanuit daar die pure verbinding voelen.
Dan voelt de rol van ouder zijn dankbaar en vervullend.
Dan kan jouw kind vanuit ruimte en eigenheid het leven ontdekken en beleven en als vanzelf groeien in zelfvertrouwen. That’s all!

Wil jij ook één van de dappere ouders zijn die op een vernieuwende, liefdevolle en fun manier het ouderschap invulling geeft? Bestel dan hieronder de training. Ik ben me bewust van het feit dat deze training een véél grotere waarde heeft dan de prijs die ik ervoor vraag. Dit is een bewuste keuze, die mijn missie om zo veel mogelijk gezinnen te helpen ondersteunt. 

Na aankoop van de training ontvang je een mail en kan je direct aan de slag. Je houdt levenslang toegang tot de training omdat ik ervan overtuigd ben dat je in je rol als ouder altijd nieuwe situaties tegen zal komen waarbij het fijn is één van de 4 video lessen nog eens terug te kijken.

Ik wens je veel inspiratie en prachtige momenten met je kind!