fbpx

Wie is Nicoline?

Wat leuk dat je wat meer over mij wilt weten.

Ik ben Nicoline en ik ben blij dat het mij geluk(t) is om nu zo vol vertrouwen en vanuit nieuwsgierig zijn in het leven te staan! Nog ieder dag pluk ik mijn vruchten van de dag dat ik voor het pad van bewustwording moest gaan…

Iedere dag gouden momenten van verbinding verzamelen, al is het maar die ene magische minuut! Dat is voor mij geluk(t). En ik besef me telkens weer dat ik iedere dag de keuze heb, mijn leven hierin vanuit pure eigenheid te creëren.

Doe ik dat, in de tijd van nu, door te overleven? Nee, ik doe dat door als een regisseur te kiezen voor het leven!

Vlieguren

Laatst vroeg iemand mij: “Wat zijn dan jouw vlieguren?” Ik vond dat een mooie, alles omvattende vraag om mij beter te leren kennen.

Waar heb ik in mijn leven nu veel tijd, aandacht en energie aan geschonken? Het eerste wat er in mij op komt is mijn liefde voor kinderen, mijn verlangen dat een kind zich blij en begrepen mag voelen. Als gevoelig, klein meisje verlangde ik hier zelf ook zo naar. En ruim 40 jaar geleden was hier minder aandacht voor dan nu. Zo vanzelfsprekend was dit dus niet.

Vanuit mijn gevoeligheid en mijn sterke wil deed ik er alles aan me begrepen te voelen. En wat als ik vanuit mijn beleving niet begrepen werd?  Dan creëerde ik hier met mijn creatieve denkvermogen graag een oplossing voor! 

Veel vlieguren heb ik de afgelopen 25 jaar in mijn verschillende taken binnen het (speciaal) onderwijs kunnen maken. Door het voeren van talloze kindgesprekken ontdekte ik steeds mooiere inzichten.  En weet je? Een gesprek voeren met een kind voelt voor mij magisch! Als ik met een kind praat voel ik mij volledig in het moment en ‘durf’ ik het gesprek vanuit vertrouwen te laten ontstaan. Hiermee ontstaat verbinding. En vanuit die verbinding begrijp ik een kind en komt zijn of haar wijze binnenwereld prachtig naar boven. Een kind weer blij en begrepen zien…..dat kan bij Geluk(t) met Nicoline.

Wat zijn mijn vlieguren? Dat blije gezin om mij heen creëren! Als kind genoot ik van fijne gezinsmomenten, als puber wilde ik ons gescheiden gezin in verbinding houden. En als ik zie hoe wij nu nog altijd samen met mijn vader, mijn moeder en haar partner en met de rest van onze directe familie verbonden zijn, dan ben ik daar trots op! Dat wij dit met elkaar in stand hebben kunnen houden…ook al gingen mijn ouders ieder hun eigen weg!

Gezinsgeluk(t)

Gezinsgeluk(t)….ik voel geluk dat ik met mijn man Harold ons mooie, dynamische gezin heb mogen vormen. Ons gezin waar Harold en ik trotse ouders zijn van Max (16), Tess (15), Liv (5) en waarin ons kleine vlindermeisje Lot een bijzonder plekje kent. 

Gezinsgeluk(t)… is voor mij ieder de ruimte geven en gunnen voor het ontwikkelen van zijn of haar eigenheid, vertrouwen in elkaar hebben en nieuwsgierig naar elkaar kunnen zijn, elkaar een stuk vrijheid gunnen om vanuit begripvolle aandacht ook telkens weer terug te komen tot die voelbare verbinding, dat is voor mij gezinsgeluk(t)! Is dat altijd makkelijk? Nee! Zeker niet. Ook voor mij is dat bewust zijn en investeren en ik doe het met liefde.

Ik ben mij er bewust van dat mijn rol als ouder mijn enige rol is, die altijd blijven zal! Ik ervaar wanneer ik me bewust ben welke tijd, aandacht en energie ik in mijn gezin wil investeren, ik minder aan het ‘repareren’ ben! Als het je als ouder dan ook nog lukt om het gedrag van je eigen kinderen als een spiegel te zien, dan heb je goud in handen!

Want in het gedrag waarin jouw kind je het allermeest irriteert of waarover jij je het meeste zorgen maakt, daar zit jouw mooiste inspiratie en kans om als ouder te groeien verscholen! Hoe dan? Laat je inspireren bij Geluk(t) 

Mijn vlieguren

Wat zijn mijn vlieguren? Gedrag begrijpen! Een passie! Mijn vader is een genie in het analyseren en begrijpen van de wetenschap, mijn moeder is een enthousiast positief ingesteld sociaal dier. Ik heb het geluk dat ik van beide dat talent gekregen heb waardoor ik gedrag analyseren kan, gedrag begrijpen kan en de bedoeling vanuit enthousiasme en creativiteit overdragen kan, zodat de pure verbinding tussen kinderen en volwassenen weer als het ware goud gaat voelen!

Gedrag begrijpen, ook in de tijden dat het niet goed met je gaat, dat is zwaar en tegelijk kan het je zo veel brengen, als je deze lessen durft aan te gaan, durft te voelen en durft te ervaren….om zo die grotere stap naar bewustwording en persoonlijke groei te kunnen zetten. Ik heb dit altijd gedaan, waar ik ook stond. In 2005 en 2006 leerde ik tijdens mijn burn-out dat geluk in jezelf en geluk met je kind juist te vinden was in het blazen van een simpele blaasbloem of het horen van alleen maar vogelgeluiden…..ik leerde dat rust heel intens en verbindend kon zijn!

Mijn ervaring met ons kleine meisje Lot in 2012 leerde mij dat niets in het leven zeker is en dat je vanuit vertrouwen en nieuwsgierig durven zijn, zelf in het meest pijnlijke moment iets moois ontvangen kan.

Mijn vlieguren, mijn (werk)ervaringen, mijn kennis en mijn passie komen allemaal terug in Geluk(t) met Nicoline. Hoe fijn is het: gedrag leren begrijpen, een kindgesprek leren voeren, een kind weer blij en begrepen zien, gezinsgeluk(t) in de wereld van nu een boost te geven of jou als mens te inspireren om in verbinding te komen met jouw magische gevoel van (mama)geluk(t)?! Het is er allemaal!  Ben je nieuwsgierig geworden? En wil je weten of ik voor jou iets betekenen kan?

Een afspraak voor een vrijblijvend gesprek is vanuit daadkracht zo gemaakt! En ervaar dat het doen van 1 zo’n concrete actie al inspirerend kan zijn! Het kan jou ‘heel simpel’ een eerste beweging geven richting ‘het goud van geluk(t)’!

Ik zie en begrijp je graag!

Ontdek vanuit nieuwsgierig zijn de kracht van pure verbinding

– Nicoline Hoogstra – 

“Van de letterlijk honderden bewuste ondernemers die ik de laatste jaren heb zien groeien staat Nicoline bij mij hoog in de top: ze is grappig en ontroerend. Ze is super gevoelig en nuchter. Ze is een echte super coach, verteller, visionair en een lieve moeder voor haar gezin. Ze is iemand die heel goed voelt op haar ideale klant: kinderen van nu. En ouders van nu. En ze is er voor leerkrachten die voelen dat het anders mag.

En daar is Nicoline dan. Een leider. Voorbeeld voor heel veel anderen. Echt een engel die jou en jouw kind vanuit haar eigen kernwaarden beluistert. Met volle aandacht. En daarmee de wereld verandert. En daarom loopt iedereen, terecht, met haar weg. Een engel op aarde? Nicoline! Gun jezelf dit.”

Erik Verhagen

Oprichter manifesteren met je bewustwordingspraktijk

Wat heerlijk om anderhalve dag en nacht in jouw energie te mogen zijn. Vanaf binnenkomst was ik even helemaal in die andere wereld, de sprookjeswereld die jij kunt creëren.

Het mooiste vind ik al jouw verhalen die het moederschap zo eenvoudig doen lijken en zijn. Ik had er nog veel meer over willen horen, ik kan me echt laven aan jouw inspiratie.

De behandelingen op de mama-geluk(t)dag waren heerlijk, de verbinding met de vrouwen had nog dagen mogen doorgaan. Dank je wel voor dit magische cadeau!

E.

Trotse mama

Nicoline is erg bevlogen, werkt vanuit haar hart en met veel passie. Dat in combinatie met haar kennis en ervaring is zij de perfecte coach voor volwassenen, tieners en kinderen die, op welke manier dan ook, zoekende zijn in het leven!

Tim en Ellen

(ouders van Ties)

Inspiratie weetjes en ideetjes ontvangen?

Ik stuur je graag mijn weetjes en ideetjes.

   Je ontvangt niet structureel wekelijks mail van mij maar alleen wanneer ik weer nieuwe leuke weetjes en ideetjes heb. 

 

Geluk(t) met Nicoline

Parelmoervlinder 14

7559 EB Hengelo

06-15 55 43 33

info@geluktmetnicoline.nl

Bedrijfsgegevens

Privacy verklaring

KVK: 69259887

 

© Copyright by Gavoorgroei, business support | 2020 | Grafische styling door PuurM